^Povratak na vrh
 
 
 
Get Adobe Flash player

e-Dnevnik

 

 

Okvirni vremnik

Vremenik pisanih provjera 

Uvođenjem e-dnevnika Vremenik pisanih provjera se više ne objavljuje izravno na web-stranicama škole već je dostupan svim učenicima i roditeljima putem aplikacije:

e-dnevnik za roditelje i učenike

Školski kalendar

Školska kuhinja

Napomena: Škola ima pravo izmjene jelovnika u slučaju poteškoća s dostavom namirnica.

Popis udžbenika

Dokumenti

Poveznice

Štand dobrote

 

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije i Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari sudjeluju u humanitarnoj akciji Štand dobrote koja je prije točno godinu dana započela preko Portala dobrote.

 

 

Cilj ove humanitarne akcije „Da niti jedno dijete u RH ne bude gladno“ je osigurati obroke  onim skupinama djece koja nisu u programu socijalne pomoći jer im roditelji ne rade ili mjesecima nisu primili plaću, pod ovrhama su ili su iz mnogobrojnih obitelji s malim primanjima. U prvom dijelu akcije plaćeni su obroci do kraja školske godine za gotovo 1000 djece.

U travnju 2015. Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je natječaj za Projekt besplatne prehrane te su se na taj način podmirili obroci za 17500 djece. U Projekt je ušlo oko 600 škola, a Portal dobrote partneri je 51 školi. Sve škole koje su se prijavile u Projekt u njega su i ušle, međutim one škole koje u trenutku prijave nisu imale kuhinju pa se nijedno dijete nije hranilo ili su financirani iz nekih drugih izvora nisu se prijavile.

Kako se akcija započela provoditi?

Sve je krenulo iz Kutine gdje je postavljen poseban štand na koji su  lokalni OPG-ovci donirali svoje proizvode u vrijednosti otprilike 10 kn jer prosječna cijena toplog obroka iznosi 9 kn.

Svaka vrećica donirane hrane ima naljepnicu s logom Portala dobrote kako bi se istaknulo da su to donirani proizvodi. Višak hrane se dostavljao potrebitim obiteljima u Kutini.

Tržnica u Kutini je započela s prikupljanjem donacija za djecu u Osnovne škole Zemunik, a Zadar sada uzvraća ovu humanitarnu akciju te 12 prosinca 2015. godine ispred centra Supernova od 9 do 13 sati u suradnji s OPG-ma Seljačke tržnice koji se udružuju u Udrugu „Volim domaće“  postavlja Štand dobrote preko kojega će se prikupljati sredstva za Osnovnu školu Josipa Pančića u Bribiru. U zadarskoj akciji sudjelovat će djeca iz Osnove škole Zemunik i volonteri Udruge za Ruralni razvoj Ravni kotari.

Sve Vas pozivamo da dođete  i kupnjom donirane vrećice pomognete akciji „Da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“. Želja organizatora je da „Štandovi dobrote“ promoviraju donatore akcije naša vrijedna mala poljoprivredna gospodarstva.

„Djeluj lokalno kako bi promjene bile globalne“- Čekamo Vas ispred Supernove!

Ovim putem Vas obavještavamo da će Seljačka tržnica za predstojeće blagdane raditi 24.12.2015 i 31.12.2015. godine u vremenu od 08 do 13 sati

Ako ne stignete u subotu posjetiti Štand dobrote možete pomoći i ovako:

1. Uplatom na žiro-račun otvoren kod Erste banke IBAN: HR5924020061500035096, primatelj: Humanitarna udruga Portal dobrote, Trakošćanska 21, 10000 Zagreb, opis plaćanja: „za akciju Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“.

2. Za informacije, upite i prijedloge obratiti se na kontakt Portal Dobrote ili FB stranicu Kruh Za Poslije.

3. Obavijestiti nas o vašoj školi u kojoj djeca nemaju plaćen obrok.

 

 

 

Osnovna škola Zemunik, Donji Zemunik Ulica 1, 23 222 Zemunik, Tel: 023/351-007