^Povratak na vrh
 
 
 
Get Adobe Flash player

e-Dnevnik

 

 

Okvirni vremnik

Vremenik pisanih provjera 

Uvođenjem e-dnevnika Vremenik pisanih provjera se više ne objavljuje izravno na web-stranicama škole već je dostupan svim učenicima i roditeljima putem aplikacije:

e-dnevnik za roditelje i učenike

Školski kalendar

Školska kuhinja

Napomena: Škola ima pravo izmjene jelovnika u slučaju poteškoća s dostavom namirnica.

Popis udžbenika

Dokumenti

Poveznice

Filmski dan

Udruga Djeca susreću umjetnost, članica Europskoga udruženja za film za djecu (ECFA)  osmislila je i 2012. pokrenula program razvijanja filmske pismenosti koji, prije svega kao nadopuna sadržajima medijske kulture u okviru nastave Hrvatskoga jezika u osnovnoj školi, želi pridonijeti odgajanju osviještenih mladih gledatelja koji kritički promišljaju odgledane filmove i argumentirano o njima raspravljaju. U sklopu terenske nastave naši učenici su dana 5. travnja 2016. sudjelovali u tom filmskom programu pod nazivom ''Sedmi kontinent''. Udruga je izabrala poučne i zabavne filmove koje su naši učenici pogledali u Kazalištu lutaka Zadar.

Prvi i drugi razredi gledali su kultni francuski igrani film za djecu Crveni balon, potom je slijedila analiza igranog filma kao i radionica optičkih igračaka. Treći i četvrti razredi gledali su iranski igrani film Djeca raja, a nakon toga je uslijedilo gostovanje filmaša- redatelja filma za djecu. Učenicima petog i šestog razreda prikazan je latvijski igrani film Mama, volim te, a potom je slijedilo druženje s prvom snimateljicom igranog filma. Sedmi i osmi razredi su pogledali dokumentarni film pod nazivom Ovisnik o internetu, potom analizirali te se upoznali s producenticom dokumentarnih filmova. Svi učenici kao i njihovi učitelji te stručni suradnici u pratnji bili su izuzetno zadovoljni izborom filmova i cjelokupnim projektom Sedmi kontinent.

Nakon projekcija filmova učenici su u skupinama posjetili Muzej antičkog stakla u Zadru gdje su ih djelatnici muzeja detaljno upoznali sa zbirkom antičkog stakla. Također su sudjelovali u radionicama izrade stakla. Kratko slobodno vrijeme iskoristili su za obilazak grada Zadra.

fotogalerija

Osnovna škola Zemunik, Donji Zemunik Ulica 1, 23 222 Zemunik, Tel: 023/351-007