^Povratak na vrh
 
 
 
Get Adobe Flash player

e-Dnevnik

 

 

Okvirni vremnik

Vremenik pisanih provjera 

Uvođenjem e-dnevnika Vremenik pisanih provjera se više ne objavljuje izravno na web-stranicama škole već je dostupan svim učenicima i roditeljima putem aplikacije:

e-dnevnik za roditelje i učenike

Školski kalendar

Školska kuhinja

Napomena: Škola ima pravo izmjene jelovnika u slučaju poteškoća s dostavom namirnica.

Popis udžbenika

Dokumenti

Poveznice

Eko radionica

U četvrtak 9.studenoga organizirana je edukacija učenika u OŠ Zemunik pod vodstvom stručne suradnice za promidžbu, edukaciju i arhiv, Mirte Matić, djelatnice tvrtke Eko d.o.o. Učenici su s veseljem usvajali nova znanja iako su oni pravi mali znalci po pitanju otpada i njihovo znanje je impresivno. Znaju razliku između otpada i smeća, što je recikliranje, u koji spremnik se baca koji otpad, a po završetku su svi zajedno pjevali pjesmu gospodina Otpadića i jako su se razveselili poklonima koje su dobili od tvrtke Eko d.o.o. Najveće zadovoljstvo je ipak kada djeca na odlasku kažu: Bilo je jako lijepo.

fotogalerija

  Tvrtka Eko d.o.o za gospodarenje otpadom Zadarske županije održava niz edukativnih radionica pod nazivom Edukacija o korisnosti otpada. Do sada su bile organizirane četiri radionice koje je vodila zadarska glumica i lutkarica Tamara Šoletić, i to u Zadarski otoci, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Poličnik i OŠ dr. Jure Turića u Gospiću, što znači da je zasada educirano oko 500 djece. Edukacija se održava  u osnovnim školama Zadarske i južnog dijela Ličko-senjske županije kako bi oni najmlađi naučili kako pravilno odvajati otpad, te razliku između otpada i smeća. Otpad je sve ono što možemo ponovno iskoristiti, odnosno preraditi i reciklirati i tako dobiti novi proizvod. Iz tog razloga je bitno da naši mališani shvate važnost odvajanja otpada: stakla, papira plastike i biootpada i u koju kantu odlažemo pojedini otpad. Budući je ovaj projekt, kao što vidimo, na samom početku, potrebno je posjetiti što je moguće više osnovnih škola, kako bi sva djeca bila poučena učinkovitom gospodarenju otpadom, odnosno kako bi znala povući EKO-logičan potez, što je i moto ovog edukativnog projekta.

            Cijela priča je ukomponirana u svojevrsnu predstavu u kojoj je glavni lik maskota, gospodin Otpadić, koji je odlučio krenuti na put oko svijeta. A kako je tek je zgodan! Izrađen je od reciklabilnog materijala: plastičnih čaša, kartonske kutije, konopa, plastičnih boca od jogurta, spužva za pranje suđa, galona za vodu, novina, starih patika…

            Na svom putu susretao se s brojnim poteškoćama i nezgodama vezanim, naravno, uz otpad, a kroz njih djeca uče čemu služi smeđi, plavi, zeleni i žuti spremnik, te kako odvajati biootpad, papir, staklo i plastiku. Na kraju je Otpadić zaključio kako ne treba ići na put oko svijeta jer ima previše posla u našoj predivnoj zemlji, a mi se nadamo da će mu naša dječica pomoći pravilnim odlaganjem otpada.

            Osim radionica u školi, o važnosti novog sustava gospodarenja otpadom, koji će u dvjema županijama biti uveden dovršetkom gradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, na posebno osmišljenim seminarima razgovarat će se i s predstavnicima jedinica lokalnih samouprava, komunalnih poduzeća i nevladinih udruga koji gravitiraju CGO-u.

 

Osnovna škola Zemunik, Donji Zemunik Ulica 1, 23 222 Zemunik, Tel: 023/351-007